Handschoenen die bestand zijn tegen gevaarlijke stoffen

Handschoenen gevaarlijke stoffen

Wanneer u werkt met gevaarlijke stoffen is het van groot belang om de juiste handschoenen te dragen. Chemicaliën kunnen namelijk verschillende huidziektes, irritaties, infecties en zelfs brandwonden veroorzaken. Niet alle handschoenen zijn bestand tegen alle soorten gevaarlijke en schadelijke stoffen. Wij hebben twee soorten handschoenen die bestand zijn tegen een aantal schadelijke stoffen: latex en nitril handschoenen.

Wat is nitril?

Nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber. Ze zijn vrij van latex en worden hierdoor vaak gebruikt als alternatief voor latex handschoenen. Nitril wordt beter verdragen door de huid. Voor mensen met een latexallergie is dit dan ook een goed alternatief. Bovendien is nitril sterker dan latex.

Welke bescherming bieden nitril handschoenen?

Nitril handschoenen bieden bescherming tegen bacteriën, virussen en chemische stoffen, en zijn tevens geschikt voor beroepen die veelvuldig in contact komen met olie of vet.

Let op: deze handschoenen zijn niet bestand tegen stikstof, ketonen en oxiderende zuren.

nitril handschoenen
latex handschoenen

Wat is latex?

Latex wordt gemaakt van natuurlijk rubber. De handschoenen voelen comfortabel aan en zijn flexibel.

Welke bescherming bieden latex handschoenen?

Latex handschoenen bieden bescherming tegen bacteriën, virussen en chemische stoffen.

Let op: latex handschoenen kunnen niet gebruikt worden in combinatie met olie en vet.

Beide soorten handschoenen hebben een hoge gevoeligheid waardoor ze erg geschikt zijn voor nauwkeurig werk. Ook zijn ze beide bestand tegen schuur- en snijrisico’s. Nitril handschoenen zijn sterker dan latex. De handschoenen van nitril scheuren daarnaast meteen wanneer er een gaatje in ontstaat. Zo weet u altijd zeker dat u beschermd bent wanneer u in contact komt met gevaarlijke stoffen. De handschoenen zijn geschikt voor medisch en industrieel gebruik.

Specificaties

Wij verkopen de handschoenen in verschillende kleuren. We hebben witte, blauwe en zwarte nitril handschoenen. De latex handschoenen zijn verkrijgbaar in wit en zwart. Bovendien zijn beide soorten handschoenen verkrijgbaar in de maten S, M, L en XL. Ze hebben een aanvaardbaar kwaliteitsniveau (AQL-waarde) van 1,5. De handschoenen voldoen ook aan meerdere normen. Zo voldoen ze aan EN420, de basis vereisten voor handschoenen, EN455, de norm voor onderzoekshandschoenen voor eenmalig medisch gebruik en EN374, dit is de norm voor de bestendigheid tegen meerdere chemische stoffen. Onze handschoenen gevaarlijke stoffen voldoen dus aan strenge eisen!

 

Nitril of latex handschoenen kopen?

Wij leveren de handschoenen afgestemd op uw vraag. Vraag een offerte op maat aan. Geheel gratis en vrijblijvend!

Benieuwd naar onze andere producten?

Bekijk ze hier

Blijf op de hoogte!

Kennismaken?

Kraanspoor 50
1033 SE Amsterdam
The Netherlands

Ma t/m za 09:00 - 22:00